nieuws

Ace schenkt 50.000 euro aan Natuurmonumenten

Branche

De ACE Group doneert € 50.000 aan Natuurmonumenten voor het herstel van een natuurgebied met verschillende bedreigde planten en dieren op de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Ace schenkt 50.000 euro aan Natuurmonumenten

De samenwerking werd bekend gemaakt tijdens het Ferma (Federation of European Risk Management Organisations) Forum 2013 in Maastricht.  Ace heeft de gewoonte om elke keer een goed doel te steunen in het land waar de tweejaarlijkse Ferma op dat moment gehouden wordt. Dit jaar is de beurs met ruim 1500 riskmanagers in Maastricht en profiteert Natuurmonumenten van de gift.
Oehoevallei
Met de donatie van Ace wil Natuurmonumenten een deel van de flora en fauna in het Maasbos en de Oehoevallei op de Sint-Pietersberg herstellen. Natuurmonumenten zal onder andere de leefomgeving van de oehoe verbeteren door steile hellingen af te graven, zodat er extra rust- en broedplekken komen. Daarnaast zal Natuurmonumenten geiten laten grazen in de Oehoevallei om de begroeiing open te houden wat meer prooidieren voor de oehoe zal aantrekken.
Belangrijk
Ron Verhulsdonck, Country President Benelux bij Ace:  "We zijn er trots op dat we Natuurmonumenten kunnen ondersteunen bij het verbeteren van de biodiversiteit en het herstellen van de natuur op de Sint-Pietersberg. Het milieu is belangrijk voor Ace: we bieden oplossingen waarmee klanten hun milieurisico’s kunnen managen en nemen ook onze verantwoordelijkheid bij het verminderen van onze eigen footprint. Daarnaast ondersteunen we belangrijke lokale milieuprojecten, zoals dit project op de Sint-Pietersberg."
Onderzoek
Ace legt veel nadruk  op de ontwikkeling van milieuverzekeringen. Uit eigen onderzoek van Ace blijkt dat risk managers milieurisico’s voor hun organisaties hoog op de agenda hebben staan, maar dat tegelijkertijd de aanschaf van de polissen nog uitblijft.

Reageer op dit artikel