nieuws

ACE ondersteunt herstel natuur op Sint-Pietersberg

Branche

ACE Group doneert € 50.000 aan Natuurmonumenten voor het herstel van het unieke natuurgebied op de Sint-Pietersberg in Maastricht. De samenwerking sluit aan bij ACE’s ambitie om haar CO2-footprint te verminderen en bij te dragen aan natuurprojecten in de landen waar ze actief is.

ACE ondersteunt herstel natuur op Sint-Pietersberg

Met de donatie, bekend gemaakt tijdens het FERMA (Federation of European Risk Management Organisations) Forum 2013 in Maastricht,  kan Natuurmonumenten de steile hellingen vrijmaken en de bedreigde flora en fauna in het Maasbos en de Oehoevallei op de Sint-Pietersberg herstellen. Natuurmonumenten zal onder andere de leefomgeving van de oehoe verbeteren door steile hellingen af te graven, zodat er extra rust- en broedplekken komen. Daarnaast zal Natuurmonumenten geiten laten grazen in de Oehoevallei om de begroeiing open te houden. Dit zal meer prooidieren voor de oehoe aantrekken. Met de ondersteuning van vrijwilligers en de Provincie Limburg zal Natuurmonumenten de impact op de natuur nauw volgen en de resultaten van het project meten.

Eigen  footprint

“We zijn er trots op dat we Natuurmonumenten kunnen ondersteunen bij het verbeteren van de biodiversiteit en het herstellen van de natuur op de Sint-Pietersberg”, aldus Ron Verhulsdonck, Country President Benelux bij ACE. “Het milieu is belangrijk voor ACE. We bieden oplossingen waarmee klanten hun milieurisico’s kunnen managen. Ook nemen we onze verantwoordelijkheid bij het verminderen van onze eigen footprint. Daarnaast ondersteunen we belangrijke lokale milieuprojecten, zoals dit Limburgse project.”

Eduard Habets, Gebiedsmanager bij Natuurmonumenten: “De unieke combinatie van zon en kalk op de Sint-Pietersberg zorgt voor bijzondere bloemen en planten die nergens anders in Nederland voorkomen. Zonder dit project zou dit landschap verloren gaan, wat rampzalig zou zijn voor de biodiversiteit. Bovendien zou de Oehoevallei al snel een dichtbegroeid bos worden, wat het leefgebied van de oehoe in gevaar zou brengen. Omdat de oehoe zo zeldzaam is in Nederland, moet iedere broedmogelijkheid aangemoedigd worden.”

Pionier

ACE is een pionier als het gaat om de ontwikkeling van geavanceerde milieuverzekeringen. Van dekkingen voor milieuschade op het eigen terrein en aansprakelijkheid ten opzichte van derden  tijdens (project)werkzaamheden of door een milieu-incident op het eigen terrein, tot hernieuwbare energie en een brandverzekering die het mogelijk maakt om duurzaam te herbouwen na een schade.

Meer informatie over ACE’s initiatieven om het milieu te beschermen staat op ACE and the Environment. Voor meer informatie over Natuurmonumenten en de Sint-Pietersberg, zie www.natuurmonumenten.nl en www.natuurmonumenten.nl/sintpietersberg.

Reageer op dit artikel