nieuws

Aantal overnames intermediair neemt toe

Branche

In de eerste drie kwartalen van dit jaar is het aantal overnames en fusies in de assurantiebranche verdubbeld, zo signaleert Bangma & Bosma Bedrijfsadvies. "Aan onze eigen opdrachtenportefeuille merken we een opmaat naar nog meer dynamiek. Stilstand is momenteel achteruitgang. De trend is samenwerking, fusie of verkoop/overname."

Aantal overnames intermediair neemt toe

Volgens Bangma & Bosma keren banken schoorvoetend terug als financiers van overnames. "De financiering van overnames blijft een uitdaging, om het eufemistisch te zeggen. Er komt veel meer creativiteit bij kijken. Daarnaast zien we bij de transacties waar wij bij betrokken zijn geweest, dat investeerders vaker een rol spelen. In het geval van goed opgestelde business-cases zien we in licht toenemende mate dat de bank ook weer partij wil zijn."
Bangma & Bosma signaleert negen overnames en fusies in het derde kwartaal. Daarnaast zijn er nog zeven aandelentransacties in de categorie ‘overig’, zoals het 20%-belang van de Consumentenbond in Advieskeuze.nl.
Eerder gaf Haasnoot & Adriaanse aan dat de vraag naar assurantieportefeuilles stabiel is. Bij het bedrijsadviesbureau staan diverse portefeuilles en kantoren te koop, waaronder een serviceprovider.

Reageer op dit artikel