nieuws

Welke stelt Ron Bavelaar op non-actief

Branche

De directie van Welke Beheer heeft Ron Bavelaar, directeur van De Hypotheekshop op non-actief gesteld wegens een verschil van inzicht na de overname door Welke. Bavelaar: "Ik protesteer hier fel tegen."

Welke stelt Ron Bavelaar op non-actief

"Hierbij informeer ik u dat Ron Bavelaar als gevolg van een non-actiefstelling niet meer de functie van Algemeen Directeur van De Hypotheekshop Centrale Organisatie vervult. Reden voor dit besluit is een verschil van inzicht over de samenwerking na de integratie van De Hypotheekshop in Welke Beheer", zo schrijft de Welke-directie in een brief aan de franchisenemers. "Dit betekent dat Ron Bavelaar De Hypotheekshop op dit moment niet vertegenwoordigt en geen beslissingsbevoegdheid heeft."
Interim
De directie meldt verder dat Lodewijk van der Heijden de taken op ad interim basis waar zal nemen. Hij was van 2003 tot 2007 algemeen directeur van De Hypotheekshop. In zijn laatste functie was hij directeur Marketing & Distributie van Reaal Verzekeringen.
Reactie Bavelaar
Ron Bavelaar bevestigt tegenover AM de mededeling van de directie. "Het klopt, ik mag de Hypotheekshop niet meer vertegenwoordigen. Ik ben het daar natuurlijk niet mee eens. Samen met het bestuur van de Stichting Herplaatsing De Hypotheekshop protesteer ik er fel tegen. Het is nu onder advocaten, dus ik kan er verder niets over zeggen." De Stichting Herplaatsing is de stichting die de aandelen van De Hypotheekshop namens de franchisenemers aan Welke heeft overgedragen. De overname werd in april aangekondigd en begin juli definitief. Welke vergrootte met de overname het aantal vestigingen tot 350; het marktaandeel in hypotheekdistributie kwam op zo’n 10%. Aan de functie van Ron Bavelaar zou niets veranderen, werd toen gezegd.
Update (6 september 2013): inmiddels zijn Bavelaar en Welke tot een vergelijk gekomen. Hier het artikel daarover.

Reageer op dit artikel