nieuws

Websites uitvaartverzekeraars scoren goed

Branche

In de categorie verzekeraars van de WUA! Top 100 Websites is Monuta.nl dit jaar de hoogste noterende verzekeraar. De uitvaartverzekeraar heeft daarmee de plek terug die ze, na de overwinning in 2011, vorig jaar aan Dela.nl (2) moest afstaan.

Websites uitvaartverzekeraars scoren goed

Het niveau van de beste online verzekeraars vertoont een duidelijk stijgende lijn. In 2011 eindigde Monuta met een 6,8 op de eerste plaats in de verzekeringsbranche. Een jaar later bleek een 7,1 niet meer genoeg voor de koppositie. Het cijfer 7,3 is de score waarmee Dela destijds eerste werd, ditzelfde cijfer brengt de Anwb in 2013 van de achttiende naar de derde plaats op de ranglijst. Met een eindscore van 7,5 staat de Monuta.nl dit jaar op de negende plaats in de algemene ranglijst die voor de tweede keer op rij wordt aangevoerd Bol.com. Belvilla komt nieuw binnen op de tweede plaats en KLM stijgt van de vijfde naar de derde positie.
Premie dooslaggevend
De verzekeringspremie blijkt een doorslaggevende factor te zijn in het beslissingsproces van de consument. "Websitebezoekers willen dan ook snel een eenvoudig hun premie kunnen berekenen. Geeft dit problemen, dan wordt dit regelmatig als een onneembare drempel ervaren. Dela en ook Yarden zijn voorbeelden van verzekeraars die het berekenen van de premie zo makkelijk mogelijk maken. Het gemak hiervan kwam duidelijk terug in de reacties, en uiteindelijk ook de voorkeur, van de respondenten", valt te lezen in het onderzoeksrapport.

Reageer op dit artikel