nieuws

Verzekeraars vergelijken op duurzaamheid

Branche

Via de nieuwe website eerlijkeverzekeringswijzer.nl kunnen consumenten verzekeraars vergelijken op hun investeringsbeleid ten aanzien van diverse duurzaamheidsthema’s. Ook kunnen maatschappijen via de site aangeschreven worden om positief of negatief commentaar op dit investeringsbeleid te geven.

Verzekeraars vergelijken op duurzaamheid

De website is een initiatief van Amnesty International, Dierenbescherming, FNV, IKV Pax Christi, Milieudefensie en Oxfam Novib. Deze partijen hebben onderzoek laten doen naar het duurzaamheidbeleid bij (moeder-)bedrijven zijn ING, Achmea, SNS Reaal, ASR, Delta Lloyd, Aegon, Allianz, APG, Legal&General en Generali. "Het onderzoek richt zich op levensverzekeraars omdat zij over de lange termijn beleggen en als aandeelhouders invloed kunnen uitoefenen op de bedrijven waarin zij investeren", aldus de onderzoekers. Uit de eerste conclusies komt naar voren dat het beleid van ASR alleen op het thema ‘Transparantie en verantwoording’ slecht is. Generali daarentegen scoort slecht op maar liefs acht van de tien thema’s.

Reageer op dit artikel