nieuws

Vakbekwaamheidsregels mogelijk uitgesteld

Branche

De ingangsdatum van de nieuwe vakbekwaamheidsregels wordt bij koninklijk besluit bepaald en niet vastgezet op 1 januari 2014. Dat staat in de gewijzigde tekst van het Bgfo (Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen). Minister Dijsselbloem van Financiën maakt het zo mogelijk om de nieuwe regels uit te stellen.

Vakbekwaamheidsregels mogelijk uitgesteld

Volgens Dijsselbloem bestaat de behoefte om de inwerkingtredingsdatum niet vast te zetten op 1 januari 2014, maar deze bij koninklijk besluit te bepalen. “Dit houdt verband met het feit dat de voorbereidingen van de centrale examenbank mogelijk meer tijd zullen vergen dan aanvankelijk gedacht. De ontwikkeling van de centrale examenbank zal door middel van een drietal aanbestedingen plaatsvinden. Alle drie aanbestedingstrajecten zijn erop gericht om de centrale examenbank per 1 januari 2014 in gebruik te kunnen nemen. De mogelijkheid bestaat echter dat de aanbestedingen niet tijdig zijn afgerond waardoor de nieuwe vakbekwaamheidsregels iets later in werking moeten treden. Het streven blijft echter om de nieuwe vakbekwaamheidsregels op 1 januari 2014 in werking te laten treden.”

Reageer op dit artikel