nieuws

Topman Lloyd’s waarschuwt voor systeemrisico’s

Branche

De massale instroom van nieuw kapitaal in de verzekeringswereld brengt systeemrisico’s met zich mee, die lijken op die in de bankenwereld voor de kredietcrisis. Daarvoor waarschuwt John Nelson, topman van verzekeraar Lloyd’s of Londen, zo schrijft de Financial Times donderdag.

Topman Lloyd’s waarschuwt voor systeemrisico’s

Nelson wees er in een rede op dat er de afgelopen tijd veel geld naar de industrie stroomt van beleggers die door de lage rendementen op de beurzen op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden.
Ondermijnd
Onder meer pensioen- en investeringsfondsen kijken steeds vaker naar de verzekeringswereld. Dat is gunstig, omdat op deze manier de premies laag kunnen worden gehouden. Maar volgens Nelson kan tegelijkertijd het traditionele financieringsmodel worden ondermijnd.
Gevaarlijk
‘Wij herinneren ons allemaal nog de systeemproblemen in de bankwereld, waar kapitaal los kwam te staan van de onderliggende transacties’, aldus Nelson. Als verzekeraars risico’s niet meer op de juiste manier inschatten, kunnen beleggers flinke verliezen oplopen. Hij waarschuwde: ‘Verzekeringen kunnen een gevaarlijke wereld zijn voor mensen die ze niet begrijpen’.

Reageer op dit artikel