nieuws

Kamer zet vakbekwaamheidsstelsel op agenda

Branche

De vaste Kamercommissie voor Financiën heeft woensdagmiddag besloten om aanstaande maandag tijdens de commissievergadering ook de inrichting van het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk voor financieel dienstverleners te bespreken. "We leven nog", reageert een opgetogen Edwin Herdink namens de gezamenlijke beroepsorganisaties.

Kamer zet vakbekwaamheidsstelsel op agenda

Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD zien niets in de introductie van een driejaarlijks examen en willen daarvoor een PE-urenstelsel in de plaats. Zij hebben de afgelopen weken met Kamerleden gepraat en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het onderwerp was in de vergadering ingebracht en uiteindelijk hebben VVD, SP, D66, PVV en 50plus gestemd vóór behandeling van de vakbekwaamheidseisen in de komende commissievergadering, die volledig is gewijd aan het wijzigingsbesluit Wft. Die vindt maandag om 11.15 uur plaats. “De lobby is succesvol geweest”, aldus CFD-voorman Herdink. “Dit is een grote winst; we hebben veel steun vanuit de Tweede Kamer. Het kan nog alle kanten uit.” Hij roept adviseurs wederom op om maandag de vergadering bij te wonen. Woensdag waren circa 30 branchegenoten naar Den Haag getrokken.  Herdink hoopt dat de Kamerleden minister Dijsselbloem gaan verzoeken om alsnog met de brancheorganisaties om de tafel te gaan zitten om tot een oplossing te komen.

Reageer op dit artikel