nieuws

Groot onderzoek naar modern toezicht

Branche

Acht medewerkers van onder meer de AFM en de Belastingdienst gaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam onderzoeken hoe modern toezicht eruit ziet. De medewerkers zijn door hun werkgevers gedurende vijf jaar twee dagen in de week vrijgesteld om een promotieonderzoek te doen. Dit staat onder leiding van Muel Kaptein, hoogleraar Business Ethics and Integrity Management aan de Rotterdam School of Management (RSM) en onderzoeker Martin de Bree.

Groot onderzoek naar modern toezicht

Toezichthouders staan volgens de Erasmus Universiteit voor de uitdaging om hun werk effectiever en efficiënter te maken. Veel wetenschappeijk onderzoek is er nog niet op dit vlak, maar dit biedt  volgens de universiteit de mogelijkheid van belangrijke concepten en inzichten. "Voor de deelnemende organisaties is dit een prachtige gelegenheid om kennis te ontwikkelen door in groepsverband op te trekken en zo het toezicht te verbeteren", aldus De Bree.
Behalve de AFM en de Belastingdienst leveren ook de Inspectie van het Onderwijs, de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit, de Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en de Nederlandse Zorgautoriteit promovendi aan.

Reageer op dit artikel