nieuws

Gezocht: HBO- of WO-studenten met innovatieve scripties

Branche

Annamária Vágási won vorig jaar met haar scriptie ‘Invloed van rechtskeuze(vrijheid) op het grensoverschrijdend verzekeren binnen de Europese interne markt’ de eerste Innovatiescriptieprijs, onderdeel van de Generali AM Innovatieprijs.

Gezocht: HBO- of WO-studenten met innovatieve scripties

Ook in 2013 kunnen HBO- of WO-studenten die hun  masterfase hebben afgerond met een scriptie over innovatie in de financiële dienstverlening, deze nog tot 31 augustus aanmelden voor de Generali AM Innovatiescriptieprijs. De prijs van € 5.000 wordt uitgereikt op het hoofdpodium van de Verzekeringsbranchedag op 19 november 2013.
In het filmpje legt Annamária Vágási uit dat het winnen van de Innovatiescriptieprijs veel meer is dan het winnen van een geldbedrag. "Je krijgt de mogelijkheid om zowel je schriptie als jezelf te presenteren aan de verzekeringsbranche. Dat heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn naamsbekendheid", aldus Vágási. "Ik zou alle studenten willen oproepen om zich in te schrijven, want het kan een geweldige boost geven aan je carrière." Annamária Vágási maakte onlangs een mooie carrièrestap en is nu concernjuriste bij Univé.
In de schijnwerpers
Een onafhankelijke jury, met onder andere vertegenwoordiging uit de wetenschap, beoordeelt de scripties op commerciële waarde, originaliteit en de mate waarin het afstudeeronderzoek impact heeft op de branche. Ook wordt gekeken naar de praktische toepasbaarheid, leesbaarheid en begrijpelijkheid. Uit alle inzendingen worden drie studenten genomineerd. De genomineerden krijgen de mogelijkheid hun scriptie te presenteren aan de jury en vakpers.
Scriptie aanmelden
Op de site Generali-AM-Innovatiescriptieprijs.nl staat meer informatie over de beoordelingscriteria en hoe een scriptie kan worden aangemeld. De Innovatiescriptieprijs is een initiatief van Generali en Kluwer.

Reageer op dit artikel