nieuws

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs 2013

Branche

Gisteren heeft de Selectiecommissie van de Generali AM Innovatieprijs 2013 zich gebogen over een recordaantal inzendingen. Zij hebben drie innovaties genomineerd voor de Innovatieprijs en dezelfde aantallen voor de Aanmoedigingsprijs en Scriptieprijs.

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs 2013

Binnenkort worden de inzendingen, met een uitleg, gepubliceerd in AMplus en op www.generali-am-innovatieprijs.nl. Tijdens de Verzekeringsbranchedag op 19 november 2013 worden de winnaars bekendgemaakt.
Genomineerden  innovatieprijs:
Finact met ‘Finact BPF/CAO Analyse’
Een analysetool, waarmee voor de pensioenvoorziening snel en adequaat kan worden beoordeeld of er sprake is van een BPF-verplichtstelling en/of CAO-overeenkomst.
Independer.nl met ‘Maatwerkroute voor klanten met diabetes
Vergelijking voor de specifieke en moeilijk verzekerbare doelgroep diabetici, een route waarbij meerdere verzekeraars verzocht worden om een maatwerkpremie af te geven nadat medische beoordeling heeft plaatsgevonden.
ToCompare met ‘Meta-searchengine voor verzekeringen
Een soort Trivago voor verzekeringen. Haalt premievoorstellen op van meerdere (vergelijkings)sites.
 
Genomineerden aanmoedigingsprijs:
Diks verzekeringen met ‘Occasiongarantie
Een voorbeeld van productontwikkeling, waarbij ingespeeld wordt op de toenemende online verkoop van auto’s onder andere tussen particulieren onderling.
EBEX met ‘EBEX gezond werken plan
Het gezond werken plan is een 12-jaars verzuimpropositie, waarbij verzekering en diverse risk- en casemanagementdiensten gecombineerd worden aangeboden, aangevuld met specifieke kennisoverdracht ter ondersteuning van de echte inkomenspecialist.
Geijsel Kroon met ‘www.aovergelijken.nl
Een mogelijkheid voor zelfstandigen om online alleen die AOV’s te vergelijken, die aan de wensen van de klant voldoen.
 
Genomineerden voor de scriptieprijs:
Carien de Jager met ‘Het Key Information Document’
De Jager schrijft over de implicaties van de invoering van het Key Information Document (KID) en stelt dat het KID naar verwachting tekort zal schieten.
Fausto Mei met ‘De toekomst in met directe beloning’
Mei heeft onderzoek gedaan naar directe beloning en een model ontwikkeld voor prijsberekening voor adviseurs.
Telle Patricia van Zadelhoff met ‘The effect of fear on the evaluation of self-designed products’
Van Zadelhoff concludeert op basis van haar onderzoek dat de vrijheid in het zelf samenstellen van een zorgverzekering leidt tot een hogere aankoopintentie en een betere productevaluatie.
Onafhankelijke jury
De genomineerde innovaties en scripties worden beoordeeld door de onafhankelijke en deskundige jury van de Generali AM Innovatieprijs. De wetenschap wordt vertegenwoordigd door juryvoorzitter dr. Hermen van der Lugt (directeur Novay) en prof. Dr. Fred van Raaij, hoogleraar Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Verder bestaat de jury uit bestuurders uit de verzekeringsbranche in de personen van drs. Roger van der Linden (bestuurslid Adfiz), Michael de Nijs (voorzitter NVGA), drs. Theo van Vugt (hoofdredacteur AM, Kluwer) en Freek Wansink (CEO Generali).

Reageer op dit artikel