nieuws

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs 2013

Branche

De Selectiecommissie van de Generali AM Innovatieprijs 2013 heeft zich gebogen over een recordaantal inzendingen. Zij hebben drie innovaties genomineerd voor de Innovatieprijs en eenzelfde aantal voor de Aanmoedigingsprijs.

Genomineerden Generali AM Innovatieprijs 2013

Genomineerden  innovatieprijs:

Finact met ‘Finact BPF/CAO Analyse’
Een analysetool, waarmee voor de pensioenvoorziening snel en adequaat kan worden beoordeeld of er sprake is van een BPF-verplichtstelling en/of CAO-overeenkomst.

Independer.nl met ‘Maatwerkroute voor klanten met diabetes
Vergelijking voor de specifieke en moeilijk verzekerbare doelgroep diabetici, een route waarbij meerdere verzekeraars verzocht worden om een maatwerkpremie af te geven nadat medische beoordeling heeft plaatsgevonden.

ToCompare met ‘Meta-searchengine voor verzekeringen
Een soort Trivago voor verzekeringen. Haalt premievoorstellen op van meerdere (vergelijkings)sites.

Genomineerden aanmoedigingsprijs:

Diks verzekeringen met ‘Occasiongarantie
Een voorbeeld van productontwikkeling, waarbij ingespeeld wordt op de toenemende online verkoop van auto’s onder andere tussen particulieren onderling.

EBEX met ‘EBEX gezond werken plan
Het gezond werken plan is een 12-jaars verzuimpropositie, waarbij verzekering en diverse risk- en casemanagementdiensten gecombineerd worden aangeboden, aangevuld met specifieke kennisoverdracht ter ondersteuning van de echte inkomenspecialist.

Geijsel Kroon met ‘www.aovergelijken.nl
Een mogelijkheid voor zelfstandigen om online alleen die AOV’s te vergelijken, die aan de wensen van de klant voldoen.

 

Onafhankelijke jury

Binnenkort worden de inzendingen, met een uitleg, gepubliceerd in AMplus en opwww.generali-am-innovatieprijs.nl. De genomineerde innovaties worden beoordeeld door de onafhankelijke en deskundige jury van de Generali AM Innovatieprijs. De wetenschap wordt vertegenwoordigd door juryvoorzitter dr. Hermen van der Lugt (directeur Novay) en prof. Dr. Fred van Raaij, hoogleraar Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Verder bestaat de jury uit bestuurders uit de verzekeringsbranche in de personen van drs. Roger van der Linden (bestuurslid Adfiz), Michael de Nijs (voorzitter NVGA), drs. Theo van Vugt (hoofdredacteur AM, Kluwer) en Freek Wansink (CEO Generali).

De prijzen
De Generali AM Innovatieprijs 2013 bestaat uit tweeprijzen: de innovatieprijs van € 7.500- voor de succesvolste innovatie die al gebruikt wordt en de aanmoedigingsprijs van € 2.500 voor de beste innovatie in ontwikkeling.
Tijdens de Verzekeringsbranchedag op 19 november 2013 worden de winnaars bekendgemaakt.

 

Reageer op dit artikel