nieuws

Verbond van Verzekeraars: vrijspelen levensverzekering dupeert consument

Branche

Het Verbond van Verzekeraars noemt de plannen die vandaag in de media zijn verschenen om levensverzekeringen vervroegd in te zetten om hypotheken af te lossen ‘ronduit kortzichtig’.

Verbond van Verzekeraars: vrijspelen levensverzekering dupeert consument

Het Verbond laat weten dat in bijna alle gevallen dit niet in het belang van de klant zal zijn. Tegenover gewin op de korte termijn voor de overheid (minder geld kwijt aan hypotheekrenteaftrek) staat een verlies voor de consument.
Die loopt, volgens het Verbond, een aanzienlijke opbouw van kapitaal mis (om later mee af te lossen) in zijn kapitaal- of beleggingsverzekering eigen woning. Hij blijft dus met een schuld zitten. Daarnaast loopt de consument na aflossing het voordeel van zijn hypotheekrenteaftrek mis.
Hier het verhaal waar het Verbond aan refereert.

Reageer op dit artikel