nieuws

Topman Zurich vertrekt na dood financieel directeur

Branche

Josef Ackermann is niet langer bestuursvoorzitter van de Zurich Insurance Group. Hij heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Eerder deze week werd de financieel directeur van het Zwitserse concern, Pierre Wauthier, dood aangetroffen in zijn woning. Hij zou zelfmoord hebben gepleegd.

Topman Zurich vertrekt na dood financieel directeur

In een verklaring zegt Josef Ackermann dat de plotselinge dood van Pierre Wauthier hem diep heeft geschokt. "Ik heb redenen om aan te nemen dat de familie van Wauthier meent dat ik een deel van de verantwoordelijkheid moet nemen, hoe ongegrond die beschuldigingen ook mogen zijn. Om elke mogelijke reputatieschade voor Zurich te vermijden, heb ik besloten mijn functie neer te leggen." Vice voorzitter Tom de Swaan zal de rol van voorzitter op zich nemen.
Pierre Wauthier werd deze week dood in zijn woning gevonden. De Zwitserse politie verklaarde later op de dag dat hij zeer waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd.

Reageer op dit artikel