nieuws

‘Samenwerkingsvoorwaarden niet van deze tijd’

Branche

“Alle aanbieders zijn er mee bezig: het maken van nieuwe samenwerkingsvoorwaarden voor het intermediair. En of u even bij het kruisje wilt tekenen. Inmiddels heb ik een aantal van die nieuwe voorwaarden gelezen. Ik geef u daarbij één advies: niet zo maar tekenen!”

‘Samenwerkingsvoorwaarden niet van deze tijd’

Dat zegt D&O-directeur Annette van de Wetering  in een blog op delametelkaar.nl. Naast goede voorbeelden, wijst zij op voorbeelden van aanbieders die intermediairs blijven zien als hun wederverkoper. “En die u daarom tot in detail voorschrijven hoe u moet werken. Aanbieders die bijvoorbeeld eisen dat ze jaarlijks bij u op kantoor een audit mogen uitvoeren. Ik heb ook voorwaarden gezien die tussen de regels door minimum productie-eisen stellen. Sterker nog: die van u eisen dat u positief bent naar de klant wanneer de aanbieder eenzijdig de samenwerkingsvoorwaarden zou willen veranderen! Echt! En als klap op de vuurpijl: aanbieders die vrolijk stellen dat zij de overeenkomst aan derden mogen overdragen maar in dezelfde alinea dit u verbieden. Laten we eerlijk zijn, dat is toch niet meer van deze tijd?! Dit heeft toch niets te maken met de gelijkwaardigheid tussen adviseur en aanbieder!”
We gaan boeiende maanden tegemoet, voorspelt Van de Wetering. “Waar we zullen zien welke aanbieders echt de rol van het intermediair erkennen en waarderen. En welke aanbieders zeggen te geloven in belang van onafhankelijk advies, maar ondertussen samenwerkingsvoorwaarden maken waarin het tegengestelde staat.”
Lees de hele blog hier.

Reageer op dit artikel