nieuws

Ohra stopt met live chat

Branche

Ohra maakt niet langer gebruik van live chat om te communiceren met klanten. De Delta Lloyd-dochter is ermee gestopt omdat de ze kosten die eraan verbonden zijn te hoog vindt. Dit meldt het vakblad Telecommerce. Aan het eind van het jaar moet er wel een geautomatiseerd systeem (chatbot) zijn.

Ohra stopt met live chat

In het interview met Telecommerce stelt contactcentermanager Cindy de Bont dat het contact met klanten nu vooral via de telefoon en per e-mail verloopt. Het inzetten van live chat was een proefproject.  “Wat betreft de klantbeleving was het chatexperiment succesvol”, aldus De Bont. “Live chat was echter wel aanzienlijk duurder dan het telefoniekanaal. We (…) zoeken nu naar een manier om zowel de klanttevredenheid hoog te houden als de kosten laag te houden. Dat zou bijvoorbeeld kunnen met behulp van een chatbot. Binnen een half jaar willen we hiermee van start gaan.”

Reageer op dit artikel