nieuws

Obvion: ‘Zo hebben we het niet bedoeld’

Branche

‘Onze intenties in de samenwerkingsovereenkomst zijn oprecht en bedoeld om de kwaliteit van de advisering hoog te houden. En zeker niet bedoeld om verplichtingen aan adviseurs op te leggen die het handelen in het klantbelang beperken.’ Dit stelt Obvion-directievoorzitter Ronald Touwslager in een officiële verklaring na de vele kritiek van tussenpersonen op de nieuwe samenwerkingsovereenkomst van de geldverstrekker.

Obvion: ‘Zo hebben we het niet bedoeld’

"Het klantbelang staat bij Obvion voorop. Onafhankelijk advies hebben wij daarom hoog in het vaandel staan. Obvion is een kritische geldverstrekker die de kwaliteit van de met haar samenwerkende adviseurs hoog wenst te houden. Daarom kiezen we ervoor samen te werken met kantoren die aan deze eisen voldoen. Dat hebben we ook in de samenwerkingsovereenkomst opgenomen",  zo legt de topman uit.  "De onafhankelijkheid van adviseurs is erg belangrijk voor ons. Dat is in het belang van de klant en dat gaat boven alles. Onze overtuiging ‘ het beste advies is een onafhankelijk advies’  zegt genoeg."
Obvion trekt daarom nu het boetekleed aan: "Gelet op de reacties die we hebben gekregen concludeer ik dat een aantal bepalingen in de samenwerkingsovereenkomst soms anders worden gelezen dan we bedoelen. Dat willen we snel veranderen en verbeteren. De komende week bekijken we alle reacties zorgvuldig en zullen we de dialoog aangaan. De uitkomsten delen we met onze adviseurs", belooft Touwslager.
Zie ook: Nieuwe samenwerkingsovereenkomst Obvion niet van deze tijd.
En ‘Samenwerkingsvoorwaarden weerspiegelen ziel aanbieders’
 

Reageer op dit artikel