nieuws

‘Obvion herpakt zich na valse start’

Branche

"Obvion heeft zich na een valse start volledig herpakt. Met open vizier." Dat schrijft verzekeringsadvocaat Femke de Jong in haar blog op AMweb naar aanleiding van een gesprek met Obvion-CEO Ronald Touwslager en Harold Mahadew van het Verbond van Verzekeraars.

‘Obvion herpakt zich na valse start’

"Hoe kon het gebeuren dat het in de afgelopen weken juist bij Obvion zo gruwelijk mis ging? Het antwoord ligt voor een belangrijk deel in de manier waarop de nieuwe samenwerkingsovereenkomst is opgesteld", schrijft De Jong. "Het probleem zit ‘m hier niet zozeer in de juridische inhoud van het contract. Daaruit blijkt dat Obvion oprecht heeft getracht om het belang van de klant optimaal te waarborgen. Maar door de dwingende toon en de systematiek van de overeenkomst kan deze ook volledig anders worden geintepreteerd. En daar zit ‘m de crux. Want een overeenkomst is méér dan een juridische afsprakenlijst. Het is óók een communicatiemiddel. Een keiharde les voor een speler die de oprechte bedoeling had om, omwille van de klant, de kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid van de dienstverlening te waarborgen."
Volgens haar heeft Obvion juist een heldere en duurzame visie op de samenwerking tussen aanbieder en onafhankelijk adviseur in een nieuwe wereld. De hypotheekverstrekker heeft aangegeven deze visie in een verklaring nader toe te lichten.

Reageer op dit artikel