nieuws

ING Verzekeringen volgend jaar naar de beurs

Branche

De verzelfstandigde verzekeringstak van bankverzekeraar ING gaat volgend jaar naar de beurs. Bestuursvoorzitter Jan Hommen maakte dit vanmorgen bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De bankverzekeraar kende een sterk eerste half jaar, vooral door hogere rentemarges en kostenreducties.

ING Verzekeringen volgend jaar naar de beurs

ING Verzekeringen is volgens Hommen zo goed als klaar voor de beursgang. De integratie van de WestlandUtrecht Bank met Nationale-Nederlanden Bank werd vorige maand afgerond. De gedeeltelijke beursgang van het Amerikaanse ING Insurance heeft er bovendien voor gezorgd dat de schuld (leverage) in de holding is teruggebracht naar € 4,4 mld. Verkoop van het resterende belang van 71% moet er voor zorgen dat deze leverage tot 0 word teruggebracht.
De huidige ING Groep boekte in het tweede kwartaal een onderliggende winst van € 942 mln. Met name het bankbedrijf droeg hier aan bij door een hogere netto rentemarge: de spaarrentes waren lager en de bank kon juist een hoger rentetarief rekenen op verstrekte leningen. Ook slaagde de bank erin haar kosten verder terug te brengen.
Het verzekeringsbedrijf had het met name in Benelux lastig door lagere verkopen in het levensegment. Dit werd echter gecompenseerd door betere resultaten bij schade en andere niet-levensverzekeringen, met name in Midden- en Oost-Europa.  Ook kostenreducties en langere financieringskosten droegen er toe bij dat het onderliggende resultaat bij ING Verzekeringen vorig kwartaal uitkwam op € 256 mln, +26,1% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013.

Reageer op dit artikel