nieuws

DNB weer met boot op Gay Parade

Branche

Tijdens de Gay Parade door de Amsterdamse grachten vaarde afgelopen zaterdag een boot van De Nederlandsche Bank mee. Ook collega’s van de AFM waren als gast aan boord.

DNB weer met boot op Gay Parade

Toezichthouder DNB vaart al een aantal jaren mee met een eigen boot. Thema van de boot was dit jaar ‘Het is niet alleen goud dat blinkt bij de Nederlandsche Bank’.  "Behalve toezichthouder op banken, verzekeraars en pensioenfondsen is DNB  vooral Centrale Bank, hetgeen we bij de aankleding van de boot centraal hebben gesteld (goud als kleur en het euroteken voor geld). De keuze voor de kleur zwart als contrastkleur  reflecteert aan de crisistijd waarin we leven. Dat wij daarnaast een organisatie zijn die midden in de maatschappij staat,  wilden  we nog eens extra benadrukken met het lied ‘Ich bin wie du’, waarop we onze choreografie hebben bedacht."
DNB vindt  deelname aan de Botenparade belangrijk omdat het  "meerwaarde ziet in de diversiteit van ons personeelsbestand". "Wij zijn dan ook blij dat ons homonetwerk ‘GayNB’ als initiator van deelname aan de Botenparade, inmiddels al ruim vijf jaar bestaat en nog steeds een groeiend aantal leden heeft."
Er waren ongeveer tachtig mensen aan boord. Ook ING was aanwezig als sponsor van het homo-evenement en vaarde mee in de botenparade. Op het hoofdkantoor van DNB  aan het  Frederiksplein in Amsterdam wapperde de Regenboogvlag, het  symbool van de homogemeenschap.

Reageer op dit artikel