nieuws

Dijsselbloem studeert nog op Kamervragen ‘kortingskredieten’

Branche

Minister Dijsselbloem heeft meer tijd nodig om Kamervragen te beantwoorden over ‘kortingskredieten’ van verzekeraars aan intermediairs.

Dijsselbloem studeert nog op Kamervragen ‘kortingskredieten’

"Ik kan de gestelde vragen over de verstrekking van kredieten aan financieel adviseurs door verzekeraars en het ontwijken van het provisieverbod niet binnen de gestelde termijn van drie weken beantwoorden. Beantwoording van deze Kamervragen vergt nadere afstemming", aldus Dijsselbloem gisteren in een brief aan de Kamer.
Kamerlid Henk Nijboer (PvdA) stelde begin augustus schriftelijke vragen aan de minister van Financiën over verzekeraars die kredieten verstrekken aan financieel adviseurs en over het ontwijken van het provisieverbod. Het Kamerlid wil van minister Dijsselbloem weten of hij het ermee eens is dat belangenvermenging tussen financieel adviseurs en financiële instellingen, moet worden bestreden zodat de consument erop kan vertrouwen dat hij een eerlijk advies krijgt.

Reageer op dit artikel