nieuws

ASR maakt meer winst

Branche

De genationaliseerde verzekeraar ASR heeft in de eerste helft van het jaar 110 miljoen euro winst geboekt, 5 procent meer dan een jaar eerder. ASR presenteerde vandaag de halfjaarcijfers.

Gunstige beleggingsresultaten, lagere operationele lasten en besparingsmaatregelen zorgen voor een lichte groei van het resultaat van ASR. Dat maakte de moedermaatschappij van merken als de Europeesche, De Amersfoortse en Ditzo vandaag bekend.
Schade
Bij schadeverzekeringen worden de ‘lastige economische marktomstandigheden’ wel meer zichtbaar. Zo zijn van januari tot juni aanzienlijk minder nieuwe personenauto’s op kenteken gezet en ook minder woningen verkocht dan in de overeenkomstige periode vorig jaar. Ook besluiten meer klanten als gevolg van de economische situatie hun arbeidsongeschiktheidspolis op te zeggen. Het nettoresultaat van het schadebedrijf van ASR is afgenomen van 42 naar 6 miljoen.
Leven
De winststijging van ASR is aan het levenbedrijf te danken: daar steeg de winst van €122 mln tot €165 mln door lagere lasten en hogere beleggingsresultaten.
Banen
De omzet van de voormalige verzekeringspoot van Fortis is uitgekomen op 2,35 miljard euro. Dat betekent een daling van 5 procent vergeleken met het eerste half jaar van 2012. Dit komt vooral door de krimpende markt van levensverzekeringen. Door het uitbesteden van activiteiten en het terugbrengen van banen heeft ASR in dit segment wel meer winst gemaakt.
De kosten daalden in de eerste zes maanden van het jaar met 3%, het aantal banen nam af met 7%.
Topman Jos Baeten wijst erop dat de solvabiliteit van ASR ‘onverminderd sterk is gebleven’.
 

Reageer op dit artikel