nieuws

AFM past vormgeving DVD aan

Branche

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd in de DVD-Generator, die van invloed zijn op de vormgeving van het dienstverleningsdocument (DVD).

AFM past vormgeving DVD aan

De wijzigingen variëren van een spatie te veel tot aan de titel in het Pensioen-DVD, wat eerst ‘Pensioenvraag’ was en nu ‘Pensioenvraag werkgever’. Ook zijn de ‘Nazorgactiviteiten’ nu vetgedrukt. De AFM heeft de wijzigingen doorgevoerd naar aanleiding van opmerkingen van een aantal marktpartijen na de introductie van het DVD.
Geen nieuwe DVD aanmaken
Omdat het om minimale en niet inhoudelijke verschillen gaat, wil de toezichthouder benadrukken dat het niet nodig is een nieuw DVD aan te maken. Het Nrgfo is ongewijzigd gebleven. "Als u de aanpassingen wel in uw DVD wilt doorvoeren, dan kunt u dat doen door uw DVD’s opnieuw definitief te maken in de DVD-Generator. De gegevens van uw huidige DVD zijn hierin opgeslagen. U hoeft slechts het bestaande concept opnieuw definitief te maken in de generator. De wijzigingen worden dan automatisch meegenomen in het nieuwe definitieve DVD. U hoeft dan ook geen aanpassingen te doen in de gegevens die u invult."
 

Reageer op dit artikel