nieuws

Aandelen Leidsche officieel in andere handen

Branche

De aandelen van Leidsche verzekeringen zijn nu officieel in handen van Reinsurance Group of America Incorporated (RGA). Eind 2012 werd de verkoopovereenkomst al gesloten. Na goedkeuring van De Nederlandsche Bank is de overname deze week afgerond.

Aandelen Leidsche officieel in andere handen

Voor Leidsche werd twee en een half jaar geleden al een koper gezocht. De maatschappij was toen nog eigendom van de holding Bloemers Beheer,  waarvan Dirk Bloemers, Munich Re en het management de aandeelhouders waren. Later zijn de aandelen voor 100% overgegaan naar Bloemers Finance, waar Dirk Bloemers enig eigenaar van was. Schadeverzekeraar Nassau, voorheen ook onderdeel van Bloemers Beheer, is in 2011 verkocht aan HDI-Gerling.
Herverzekeraar
RGA is al enige tijd herverzekeraar van de Leidsche-polissen. "In onderling overleg is besloten om de gezamenlijke toekomst met deze overname te bestendigen. In de zelfstandige positie van Leidsche verzekeringen op de Nederlandse markt zal als gevolg van de overname geen verandering komen", aldus de twee partijen.

Reageer op dit artikel