nieuws

$ 1.000 mld tekort bij pensioenen VS

Branche

In de Verenigde Staten staat een pensioenbom op barsten, meldt het Financieele Dagblad. Experts twisten over de omvang van het tekort, maar onderzoekers van het Center for Retirement Research in Boston houden het op $ 1.000 mld. Het bankroet van de stad Detroit maakte onlangs de pensioenproblematiek het meest zichtbaar. De kosten van het ambtenarenapparaat met relatief gunstige oudedagsvoorzieningen en ziektekostenverzekeringen drukken er al jaren zwaar op het stadsbudget en dat doet vrezen voor de pensioenpotten in andere steden als Charleston en Chicago.

$ 1.000 mld tekort bij pensioenen VS

Uit een studie van Pew Charitable Trusts blijkt dat van de vijf grootste steden in de VS Chicago het minst opzij heeft gezet voor zijn pensioenverplichtingen. De dekkingsgraad is 36% op basis van een rooskleurige rekenrente. Kredietbeoordelaar Moody’s heeft schulden van de stad onlangs afgewaardeerd vanwege een ongedekte pensioenverplichting van $ 19mld. Het pensioenfonds voor leraren is er naar verwachting in 2029 leeg.
(Financieele Dagblad, pag. 7)
Overig nieuws vandaag in de media:
Ook regering VS klaagt Bank of America aan
(Volkskrant, pag. 20)
Freddie Mac stort miljarden in schatkist
(Volkskrant, pag. 20)
Een derde van dodelijke woningbranden veroorzaakt door sigaret
(Volkskrant website)
 

Reageer op dit artikel