nieuws

Verbond ontwikkelt schoolmusical ‘Als ik later groot ben’

Branche

Verbond ontwikkelt schoolmusical ‘Als ik later groot ben’

Drie basisscholen uit Hellevoetsluis, Oirschot en Breukelen hebben vlak voor de zomervakantie een ‘gepimpte’ versie kunnen opvoeren van de musical ‘Als ik later groot ben’. Deze musical is ontwikkeld door het Verbond van Verzekeraars in het kader van financiële educatie. “De musical is een speelse manier om kinderen financieel bewust te maken”, aldus voorzitter Richard Weurding. “Waarom zou je sparen? Met welke risico’s krijg je te maken in het leven? Wanneer heeft verzekeren zin en wanneer niet? Ons doel is om kinderen kritisch over dit soort vragen te laten nadenken.”

De musical ‘Als ik later groot ben’ gaat over de klas van juf Eva, die geld wil inzamelen voor een mooie afsluiting van hun laatste schooljaar: een concert van megaster Joy Rider. In totaal heeft het Verbond dit jaar ruim 1.700 van deze gratis musicalpakketten verstrekt aan basisscholen. Zo’n pakket bestaat uit een script, handleiding, notenschrift, cd met liedjes en een dvd waarin de musical wordt opgevoerd door kinderen, inclusief acteertips van SpangaS-acteur Ricardo Blei. Drie scholen wonnen een ‘gepimpte’ versie en konden met een geldbedrag zelf beslissen hoe ze de musical verder wilden ‘aankleden’.
Een voorproefje: http://verbondsmusical.nl/video

Reageer op dit artikel