nieuws

Hoe vernieuwend is het intermediair in 2013?

Branche

Tot 31 augustus kunnen financiële dienstverleners zich nog inschrijven voor de Generali AM Innovatieprijs. De eerste eigentijdse inzendingen, waaronder apps, mobiele sites en het gebruik van ‘the cloud’, zijn al ingediend.

Hoe vernieuwend is het intermediair in 2013?

Alle financiële dienstverleners maken nog kans, ook als zij geen internetgerichte innovatie hebben. Het gaat om verbeteringen in de breedste zin van het woord. De financiële dienstverlener met de beste geïmplementeerde innovatie wordt beloond met € 7.500 en de beste innovatie in ontwikkeling met € 2.500.
Digitaal innoveren
De hoeveelheid inzendingen voor de Generali AM Innovatieprijs weerspiegelt elk jaar weer dat de branche volop in beweging is. Aan de hand van de innovaties die door het intermediair zijn aangemeld, kan ook worden afgeleid wat de actuele thema’s waren in de afgelopen jaren. Zo waren er de EB-portals, nieuwe beloningsmodellen, apps en tools voor het uitvoeren van de leidraden. Ook dit jaar zullen weer veel inschrijvingen een beeld schetsen van de tijdsgeest. Verrassende concepten rondom provisieloze complexe producten, digitale advisering, de inzet van (mobiel) internet en apps zullen naar verwachting de toon zetten. Maar ook slimme oplossingen voor het verhogen van de kantoorefficiency en verbreding van de dienstverlening blijven broodnodig voor het advieskantoor. Door toenemende druk op marges zal ook op dit terrein geïnnoveerd moeten worden.
Inschrijven
Inschrijven voor de zevende editie van de Generali AM Innovatieprijs en Scriptieprijs kan tot en met 31 augustus 2013. Op generali-am-innovatieprijs.nl is het aanmeldingsformulier te vinden. Adviseurs die met hun innovatie een nominatie in de wacht slepen, worden traditiegetrouw door AM in de spotlights gezet. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Verzekeringsbranchedag.( vbdag.nl) op 19 november in Utrecht.

Reageer op dit artikel