nieuws

‘Gebruik de zomer voor Self Assessment’

Branche

De AFM heeft op haar website een vragenlijst en checklist geplaatst waarmee adviseurs kunnen beoordelen welke informatie zij vooraf al kunnen verzamelen voor het Self Assessment 2013.

‘Gebruik de zomer voor Self Assessment’

In augustus komt er ook een begrippenlijst en een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden online te staan. Vanaf september komt daar een link bij naar de inlogpagina van het Self Assessment, waar de adviseur de vragenlijst kan invullen. Vorig jaar heeft 99,8% van alle financiële dienstverleners het Self Assessment ingevuld. Volgens de AFM had 85% van hen maximaal vijf uur nodig om het in te vullen. "Het is handig als u nu al enkele gegevens op een rij zet, zodat u straks minder tijd kwijt bent met het Self Assessment", geeft de toezichthouder nog als laatste tip mee.
2 of 16 september
Een deel van de financiële dienstverleners die het Self Assessment moeten maken kunnen deze vanaf 2 september invullen en versturen aan de AFM. Deze eerste groep ontvangt eind augustus een brief met wachtwoord. De tweede en laatste groep financiële dienstverleners kan de vragenlijst vanaf 16 september invullen. Zij ontvangen hiervoor half september een brief met wachtwoord. Op de AFM-website is een overzicht met de groepsindeling vinden.

Reageer op dit artikel