nieuws

Europese bedrijven slecht voorbereid op terrorisme en politiek geweld

Branche

De meeste Europese bedrijven voelen zich te weinig voorbereid op “nieuwe” opkomende risico’s. Terrorisme en politieke risico’s vormen hierbij hun grootste zorg volgens onderzoek van ACE. Toch heeft slechts 7% van de bedrijven naar eigen zeggen een adequate verzekering tegen terrorisme en politiek geweld.

Europese bedrijven slecht voorbereid op terrorisme en politiek geweld

Meer dan de helft van de Europese ondervraagden voelt zich onvoldoende voorbereid op de dreiging van terrorisme en politiek geweld. In de Benelux geldt dit zelfs voor 61% van de ondervraagden. Voor bijna de helft van de bedrijven is het risico van terrorisme en politiek geweld in de afgelopen vijf jaar steeds belangrijker geworden. Gebeurtenissen zoals de Arabische Lente en de sociale onrust in verschillende Europese landen laten duidelijk hun sporen na.

Teveel vertrouwen in terrorismeverzekering

De groeiende zorg vertaalt zich over het algemeen niet in betere voorbereiding: zo zegt 30% van de onderzochte bedrijven helemaal niet voorbereid te zijn op terrorisme en politiek geweld en heeft nog niet de helft van de bedrijven crisismanagementprocedures voor deze risico’s. Opmerkelijk is ook dat maar 7% van de onderzochte bedrijven een adequate verzekering tegen terrorisme en politiek geweld heeft. Verder denkt één op vijf dat deze risico’s door een andere polis gedekt worden, hoewel uit ervaring van ACE blijkt dat dit vaak juist niet het geval is. Piers Gregory, Terrorism Underwriting Manager bij ACE legt in deze video uit dat bedrijven vaak teveel vertrouwen op hun terrorismeverzekering: het is een zeer specifieke verzekering die niet altijd gelijke pas houdt met nieuwe ontwikkelingen.

Het volledige onderzoeksrapport kunt u hier bekijken.

Voor meer informatie over terrorisme en politiek geweld kunt u contact opnemen met Hendrik-Jan Wiersema, Business Development Manager bij ACE. U kunt hem bereiken via hendrik-jan.wiersema@acegroup.com of 010 289 3569.

 

Reageer op dit artikel