nieuws

Bijna 16.000 dienstverleningsdocumenten gemaakt

Branche

De AFM meldt dat het merendeel van de financiële dienstverleners inmiddels het nieuwe, standaard dienstverleningsdocument (DVD) heeft aangemaakt met de speciale softwareapplicatie. In totaal zijn er tot 8 juli 15.824 DVD’s gemaakt met de zogenoemde generator op de AFM-website.

Bijna 16.000 dienstverleningsdocumenten gemaakt

“De AFM realiseert zich dat het gebruik van de generator tijd en moeite heeft gekost”, aldus de toezichthouder. “Daarom is ze tevreden dat veruit de meeste financiële dienstverleners (aanbieders en zelfstandige adviseurs/bemiddelaars) die tijd en moeite hebben genomen om voor de deadline van 8 juli met de generator het DVD in te vullen.”
De AFM bekijkt de komende periode of marktpartijen daadwerkelijk een DVD hebben als ze daartoe wettelijk zijn verplicht. Financiële partijen die geen DVD hebben aangemaakt, ontvangen eerst een herinneringsbrief van de AFM. Daarin worden ze dringend verzocht om alsnog een dienstverleningsdocument aan te maken.

Reageer op dit artikel