nieuws

ASN Bank meest betrouwbare financiële dienstverlener

Branche

De Persgroep, uitgever van Volkskrant, AD, Trouw en Parool, deed onderzoek naar hoe klanten de betrouwbaarheid van hun financiële dienstverlener waarderen. De beleving van klanten is in het algemeen positiever dan het imago bij het brede publiek.

ASN Bank meest betrouwbare financiële dienstverlener

Winnaar is de ASN Bank. Klanten van ASN Bank hebben een zeer positief beeld van hun bank. De bank is in hun ogen, naast betrouwbaar, ook het meest geloofwaardig, klantgericht, duurzaam, eerlijk, onderscheidend en behulpzaam. Niet-klanten beoordelen ASN Bank minder positief dan klanten, met name op de aspecten geloofwaardigheid en klantgerichtheid.
 Nummer twee Interpolis wordt tevens goed beoordeeld en door de eigen klanten gezien als een betrouwbare, geloofwaardige dienstverlener. Net als bij ASN Bank hebben niet-klanten een minder positief oordeel dan klanten, vooral wat betreft geloofwaardigheid.
Klanten van de Rabobank zien hun bank als betrouwbaar, stabiel, duurzaam en bereikbaar. Bij de Rabobank is deze positieve klantbeleving vergelijkbaar met het imago bij het brede publiek; ook niet-klanten beoordelen de bank hoog op deze aspecten.
 De top 10 meest betrouwbare financiële dienstverleners (volgens klanten):
1. ASN Bank
2. Interpolis
3. Rabobank
4. Univé
5. Centraal Beheer Achmea
6. Zilveren Kruis
7. Ohra
8. ING
9. ABN AMRO
10. Nationale Nederlanden
Het onderzoek
De resultaten zijn afkomstig uit de Bank- & Verzekeringsmonitor 2013, uitgevoerd door de Persgroep Advertising. Het onderzoek is online uitgevoerd in mei 2013 onder 3.257 lezers van het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool.

Reageer op dit artikel