nieuws

Makelaar mag courtage opeisen bij verhuur koopwoning

Branche

In de Telegraaf aandacht voor een uitspraak waarin de rechter heeft bepaald dat makelaars direct hun courtage mogen opeisen in het geval een huiseigenaar besluit om zijn woning, in afwachting van verkoop, te verhuren.

Makelaar mag courtage opeisen bij verhuur koopwoning

Voor het verhuren van de eigen woning is al toestemming nodig van de hypotheekverstrekkende bank, maar ook een handtekening van de makelaar is dus handig om een extra financiële tegenvaller voorkomen. De Telegraaf: “De rechter is van mening dat verhuur, zelfs tijdelijke, de werkzaamheden van een makelaar belemmert. Dat geeft de makelaar op grond van de algemene voorwaarden van de NVM het recht om courtage op te eisen, meent de rechter. Dat is al snel duizenden euro’s.”
En verder:
Medewerkers Friesland Bank willen betere voorwaarden bij overgang naar de Rabobank.
(Telegraaf, pag. 11)
Uur van de waarheid voor Aegon
(Telegraaf, pag. 23)
ING op koers met afstoten Azië
(Telegraaf, pag. 25)

Reageer op dit artikel