nieuws

Ook voor Eelko Kooistra geen schuldsanering

Branche

Ook Eelko Kooistra hoeft in de nasleep van het faillissement van Cinjee Advies niet te rekenen op schuldsanering. De rechtbank in Dordrecht heeft het beroep van de voormalige financiële topman van Cinjee op de Wet schuldsanering natuurlijke personen (WSNP) afgewezen. Eerder maakte de rechtbank al bekend dat de Cinjees zelf evenmin voor schuldsanering in aanmerking komen.

Ook voor Eelko Kooistra geen schuldsanering

De Cinjees deden een beroep op de WSNP nadat er in september vorig jaar een einde kwam aan de OOA Consulting Group, een maatschap die zich bezighield met de advisering over de aan- en verkoop van assurantieportefeuilles en waaraan behalve de familie Cinjee ook Eelko Kooistra deelnam. OOA was het nieuwe zakelijke avontuur nadat in juli 2011 Cinjee Advies met veel tamtam en achterlating van meer dan € 40 mln aan schuld aan bedrijven en particuliere investeerders failliet ging.
Eelko Kooistra is in ieder geval op papier nog actief als ondernemer. Elko Consulting Limited en Elko Holland Limited zijn volgens de gegevens van de Kamer van Koophandel sinds 7 augustus 2012 gevestigd in Lelystad. Het eerste bedrijf houdt zich zich bezig met “het beheren van onroerend goed en het deelnemen in en besturen van ondernemingen”. Op hetzelfde adres stond vanaf die datum ook Tilcin Limited ingeschreven. Dit bedrijf opereerde onder de handelsnaam Teeuw Bouwmanagement. Dit is het adviesbureau van Arie Teeuw, de man van voormalig Cinjee-directielid Nelleke Cinjee. Tilcin Limited is inmiddels uitgeschreven uit het register. Teeuw Bouwmanagement BV bestaat nog steeds en is gevestigd in Sliedrecht.
AMworkshop Dossier Cinjee passé? Nee!

Reageer op dit artikel