nieuws

Koffiecafé moet NN ‘hip’ imago bezorgen

Branche

Koffiecafé moet NN ‘hip’ imago bezorgen

In aanwezigheid van burgemeester Aboutaleb heeft Nationale-Nederlanden woensdag op de benedenverdieping van haar kantoor in hartje Rotterdam een koffiecafé geopend dat het samen met Douwe Egberts (DE) gaat bestieren. Het café moet behalve aan passanten onder andere ook plaats bieden aan tussenpersonen die er willen afspreken met hun klanten.

Aan het Stationsplein naast het bijna voltooide hypermoderne nieuwe station van Rotterdam, hebben NN en DE op de begane grond 350 m2 om koffie te schenken en bezoekers te voeden met onder meer financiële informatie. Daarnaast is er een ‘open art space’  waar de Rotterdamse kunstinstellingen satellietexposities kunnen houden. De primeur is wat dat laatste betreft aan de Kunsthal die in het NN-DE café aandacht besteedt aan de grote Jean Paul Gaultier-tenoonstelling die elders in de stad in het eigen museum draait.
“Dit café is een prima plek om bijvoorbeeld een inloopspreekuur voor financiële vragen te organiseren maar dat is niet de hoofdzaak”, vertelde Tom Kliphuis, bestuursvoorzitter van Nationale Nederlanden,  bij de opening tegen spreekstalmeester Jadino Asporaat. “Mensen die langskomen zien dat het hier een hippe boel is. Wij vinden het belangrijk dat mensen dat associëren met NN.”
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb toonde zich ook verguld met het initiatief van de verzekeraar en de koffiebrander. “Dit is een soort huiskamer om af te spreken en elkaar te ontmoeten. Wat dat betreft had het café niet op een betere locatie kunnen staan. Als het nieuwe Rotterdam Centraal klaar is komen hier 70 miljoen mensen per jaar voorbij, meer dan op Schiphol.” Zelf zou hij ook aanschuiven in het café om zicht onder het genot van een kopje koffie bij te laten praten over financiele zaken. “Het mooie is dat twee oer-Hollandse betrouwbare merken hier samen komen. Koester dat imago”, aldus Aboutaleb.

Reageer op dit artikel