nieuws

Cinjees moeten achterstallig salaris betalen

Branche

Het torenhoge bedrag aan schulden dat de familie Cinjee en aanverwanten met zich mee torsen is weer een stukje hoger geworden. De rechtbank in Dordrecht veroordeelde hen eind vorige week tot betaling van het achterstallig salaris aan een oud-werknemer van het inmiddels ook al beëindigde bedrijf OOA Consulting Group.

Cinjees moeten achterstallig salaris betalen

De werknemer, de Papendrechtse ICT-beheerder Peter Stremler, had een kort geding aangespannen tegen de Cinjees omdat hij naar eigen zeggen sinds januari 2012 niet of nauwelijks salaris had ontvangen van OOA Consulting Group. Met dit bedrijf maakten de Cinjees en hun oud-financiële topman Eelko Kooistra een doorstart toen hun gelijknamige adviesbedrijf in juli 2011 over de kop ging. Maar ook aan dit bedrijf kwam per 1 augustus een eind, waarbij de rechter heeft bepaald dat moet worden onderzocht of  de Cinjees in aanmerking komen voor schuldsanering.
Stremler, die in het verleden ook als systeembeheerder werkte voor Cinjee Advies, had bij de kortgedingrechter een loonvordering van bijna € 23.000 neergelegd, waarvan ruim € 11.000 aan nettoloon. Tijdens de zitting verlaagde Stremler de loonvordering met ruim € 9.000, een bedrag dat het UWV hem onder de Loongarantieregeling had betaald. De rechter heeft de Cinjees veroordeeld tot het betalen van het (netto)restant van de vordering van ruim € 5.400. Het  grootste deel hiervan bestaat uit de wettelijke verhoging van het salaris waar Stremler vruchteloos op moest wachten en de onkosten die de gewezen systeembeheerder ook niet betaald kreeg.
Om zijn claim kracht bij te zetten, liet hij eerder beslag leggen op de woningen van Eelko Kooistra en Nelleke Cinjee in respectievelijk Dordrecht en Sliedrecht. Volgens de rechter zijn alle vijf Cinjees en Kooistra als voormalige maten in de maatschap OOA Consulting Group voor gelijke delen aansprakelijk voor de betaling van het achterstallige salaris aan Stremler. Dat de maten het bedrijf per 1 augustus uit het handelsregister hebben geschreven doet volgens de rechtbank niets aan die verantwoordelijkheid af.

Reageer op dit artikel