nieuws

Chris de Bruin doet een appél op Rabo-top

Branche

“Het gaat momenteel niet goed tussen u en de rest van de financieel adviseurs in ons land”, zo begint Chris de Bruin van Bureau mr. de Bruin zijn brief aan Rabo-topman Piet Moerland. De brief werd vanmorgen persoonlijk door De Bruin bezorgd bij Rabobank Nederland.

Chris de Bruin doet een appél op Rabo-top

In zijn brief aan de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland kraakt De Bruin in niet mis te verstane woorden een kritische noot over het advieskostenmodel van de bank en het daardoor ontstane oneerlijke speelveld omdat ‘iedere andere adviseur die de wet overtreedt kan rekenen op een heel wat mindere clemente behandeling door de AFM, interne systemen of niet”. Naast de kritische noot roept De Bruin de bank op om, in belang van de gezamenlijke markt, nog deze week publiek te verkondigen het systeem rond de advieskosten per direct aan te passen aan de voor iedereen geldende norm. “U laat daarmee zien dat u écht een grote partij bent, die oprecht mee wil werken aan dat nieuwe adviesklimaat en tijdig wil terugkeren van een verkeerd ingeslagen pad.”
De brief gaat vergezeld van een praktische tip waarmee een kleine adviseur volgens De Bruin zijn problemen met ‘interne systemen’ pragmatisch weet op te lossen. Alles in het belang van de klant. Lees hier de hele brief van Chris de Bruin aan Rabobank Nederland.

Reageer op dit artikel