nieuws

Adfiz en Legal & General promoten samen onafhankelijk advies

Branche

Adfiz en Legal & General promoten samen onafhankelijk advies

Adfiz-leden kunnen voortaan op hun website gebruik maken van neutraal informatiemateriaal (in aangepaste vorm) dat door Legal & General is ontwikkeld over de voordelen van onafhankelijk financieel advies voor de consument. De digitale brochure en video rondom het thema ‘onafhankelijkheid’ worden voor Adfiz-leden voorzien van aanvullende informatie over Adfiz. De video is gratis en de digitale brochure kost eenmalig € 15.

“Alle aanbieders belijden met de mond nut en noodzaak van onafhankelijk advies. Het feitelijk gedrag is lang niet altijd in lijn met die liefdesverklaring”, aldus Adfiz-directeur Hanneke Hartman. “We zien ook aanbieders die wel echt durven inzetten op onafhankelijk advies. Vanuit geloof in eigen product en performance. Legal&General laat dat zien door te investeren in informatiematerialen waarmee de onafhankelijk financieel dienstverlener de consument kan informeren over het belang van onafhankelijk advies.”
Volgens Legal & General directeur Arno Dolders heeft de verzekeringsbranche tot nu toe nog onvoldoende duidelijk kunnen maken aan de consument wat het belang is van onafhankelijk advies: “Daarom hebben wij het initiatief genomen om rondom dit thema neutraal materiaal te ontwikkelen. Het is een goede zaak dat Adfiz dit materiaal voorziet van een eigen identiteit en dit aan de leden aanbiedt.”
Adfiz richt zich nu met name op online informatie, maar zal de leden ook wijzen op ander materiaal, zoals posters, papieren brochures en stickers, dat tegen kostprijs bij Legal & General kan worden besteld. Zelf komt Adfiz in dit kader binnenkort nog met een advertentie die de leden naar keuze kunnen inzetten in lokale media.

Reageer op dit artikel