nieuws

Verbond: ‘Radar strijdt met open vizier’

Branche

Verzekeraars worden regelmatig door consumentenprogramma’s uitgenodigd om te reageren op particulier leed. Wel of niet verschijnen in de uitzending: dat is het dilemma van de verzekeraars. Nationale-Nederlanden besloot onlangs om niet in een Radar-uitzending uitleg te komen geven over de ‘torenhoge kosten van huisfondsen’. “Voor de vorm werden wij nog even gebeld, maar daarvoor waren de conclusies al getrokken.” In AMplus 14 (verschijnt morgen) een praktijkcase vanuit verzekeraarsperspectief.

Verbond: ‘Radar strijdt met open vizier’

Radar mailde NN dat er twee casussen behandeld zouden worden: een ING Leven Hypotheek en een NN Leven Beleggingsverzekering. “We hebben direct bij Radar de polisnummers opgevraagd. Helaas kregen we er na lang wachten maar één, die van de Leven Hypotheek”, zegt Jacqueline van Wijk, hoofd mediarelaties bij Nationale-Nederlanden. Van  Wijk en haar collega’s maakten zich zorgen welke berekeningen er gepresenteerd zullen worden en op basis van welke aannames en rendementen. “De kans op fouten is natuurlijk levensgroot. We kregen geen inzage in de berekeningen zodat we geen idee hadden welke kant het op zou gaan.” Na lang wikken en wegen besloot NN niet af te reizen naar Hilversum.
Ook het Verbond wordt vaak uitgenodigd voor consumentenprogramma’s. “Over het algemeen gaan we ook, maar wel op voorwaarde dat we een verhaal hebben. Dat is doorgaans beter dan wegblijven, want dan loop je het risico extra hard aangepakt te worden en benut je niet de gelegenheid tot weerwoord. Bij Radar is mijn ervaring dat ze met open vizier strijden”, zegt woordvoerder Paul Koopman.  Hij geeft aan dat het Verbond in de regel niet op individuele gevallen ingaat, maar wel aangesproken wordt op het beleid van de hele sector. “Radar presenteert een of twee casussen en probeert die te veralgemeniseren. Maar wat is de werkelijke situatie? Wij zien het als onze taak om daar op basis van feiten een beeld van te geven.”
Lees morgen de reportage ‘Wel of niet naar Hilversum?’  in AMplus 14. 
 

Reageer op dit artikel