nieuws

Verbond en NVGA blijven het oneens over nieuwe beloning

Branche

Het Verbond van Verzekeraars en volmachtorganisatie NVGA zijn het opnieuw niet eens geworden over een nieuw model voor de beloning van verzekeraars richting volmachtbedrijven. Beide organisaties begonnen eind oktober nieuwe besprekingen nadat eerder overleg op niets was uitgedraaid. Zowel de verzekeraars als de volmachtbedrijven stellen dat het nu aan de marktpartijen is om met eigen initiatieven te komen.

Verbond en NVGA blijven het oneens over nieuwe beloning

Al sinds 1 januari van dit jaar geldt dat de nieuwe beloningsstructuur in het volmachtkanaal ‘passend’ moet zijn. Verbond en NVGA kunnen het echter al meer dan een jaar niet eens worden over de manier waarop de nieuwe structuur moet worden vormgegeven. De verzekeraars willen volledig overstappen op een verrichtingenmodel met vaste vergoedingen, de volmachtbedrijven vinden dat er ook sprake moet kunnen zijn van een variabele component op basis van de kwaliteit van de dienstverlening.
NVGA-voorzitter Michael de Nijs vindt het “jammer” dat het weer niet is gelukt om er uit te komen en stelt dat nu de marktpartijen met eigen initiatieven moeten komen. Het Verbond onderschrijft die visie, maar onthoudt zich verder van commentaar.

Reageer op dit artikel