nieuws

Van het Hof naar kredietverzekeraar Euler Hermes

Branche

Van het Hof naar kredietverzekeraar Euler Hermes

Ron van het Hof heeft een nieuwe functie binnen de Allianz Groep gekregen. Met ingang van 1 januari 2013 wordt hij ceo van de World Agency-activiteiten van kredietverzekeraar Euler Hermes. Half december maakte Allianz Nederland het vertrek van Van het Hof als bestuursvoorzitter bekend, als uitvloeisel van het samenvoegen van de Nederlandse en Belgische activiteiten van de Duitse verzekeringsgroep.

Euler Hermes World Agency levert onder meer krediet, financiering, verzekeringen en garanties aan multinationale handelsondernemingen. Vanuit Parijs zal Van het Hof  rapporteren aan Wilfried Verstraete, voorzitter van Euler Hermes Group. Hij volgt Nicolas Delzant op die eerder tot directeur van Euler Hermes France werd benoemd.
Van het Hof was sinds 2007 bestuursvoorzitter van Allianz Nederland Groep. Tegelijkertijd was hij tussen 2008 en 2010 lid van de raad van commissarissen van Mondial Assistance Europe en voorzitter van de raad van commissarissen van diverse Allianz-ondernemingen in Nederland. Hij is ook actief in externe organisaties, waaronder als bestuurslid van het Verbond van Verzekeraars, waar zijn focus op innovatie, digitalisering, verzekeringsstatistiek en professionele opleiding lag.

Reageer op dit artikel