nieuws

Pius Consilium maakt comeback met Sint-gedicht

Branche

Pius Consilium, het anonieme lid van de raad van advies van de Commissie CFD, heeft speciaal voor het Heerlijk Avondje een korte comeback gemaakt. In een speciaal Sinterklaasgedicht waarschuwt avatar Pius voor misbruik van de ‘CAR-doctrine’ door de aanbieders en voor het ontbreken van een level playing field. In het najaar van 2011 kondigde Consilium nog zijn afscheid aan.

Pius Consilium maakt comeback met Sint-gedicht

 In het gedicht wijst Consilium er onder meer op dat de consument Customer Agreed Remuneration te duur vindt en dat adviseurs die over willen stappen naar een ander beloningsmodel “voorbij worden gerend door ‘gratis’ loondienstverkopers”. “De AFM knikt instemmend bij de roep om een level playing field, maar blikt of bloost niet als de Rabobank onder kostprijs dealt”, aldus de poëtische sneer van de criticus richting de toezichthouder. Toch heeft hij voor het brave advieskanaal nog een paar opmonterende woorden: “Het bestaansrecht van onafhankelijk advies gaat nooit verloren. Zolang banken en verzekeraars hun eigen klanten willen scoren.”

Reageer op dit artikel