nieuws

Friesland Bank Assurantiën over naar Achmea

Branche

Achmea is vanaf 31 december de nieuwe eigenaar van Friesland Bank Assurantiën (FBA). De activiteiten van FBA zullen de komende jaren geleidelijk worden overgedragen aan Achmea en haar grootaandeelhouder Rabobank. De 105 medewerkers van FBA zullen zoveel mogelijk bij Rabo en Achmea worden herplaatst.

Friesland Bank Assurantiën over naar Achmea

De aandelenoverdracht vloeit voort uit de eerdere overname van Friesland Bank door Rabobank in april 2012. Verzekeringstak (FBA) was toen nog een joint venture tussen Delta Lloyd (51%) en Friesland Bank (49%). Delta Lloyd verkocht haar belang in september al terug aan Friesland Bank. Rabobank gaat de activiteiten van Friesland Bank volledig integreren binnen de eigen organisatie. Parallel hieraan loopt de overdracht van de verzekeringsactiviteiten naar Achmea -met name Interpolis- en Rabobank. De lokale Rabobanken zullen daarbij de klantbenadering en de adviesfunctie overnemen.
FBA is in 1970 opgericht, behoort tot de 25 grootste verzekeringsbemiddelaars en heeft een breed aanbod aan verzekeringen voor particulieren, (agrarische) bedrijven, instellingen, verenigingen en stichtingen.

Reageer op dit artikel