nieuws

Allianz voegt Nederlands en Belgisch bedrijf samen

Branche

Het Nederlandse verzekeringsbedrijf van Allianz wordt komend jaar geïntegreerd met Allianz Belgium. De samenvoeging heeft gevolgen voor het management: Ron van het Hof vertrekt als bestuursvoorzitter van Allianz Nederland. Hij wordt opgevolgd door Robert Franssen, de huidige topman van de Belgische activiteiten van het concern.

Allianz voegt Nederlands en Belgisch bedrijf samen

Een van de doelstellingen van de fusie is meer groei bewerkstelligen: “Om succesvol de uitdaging aan te gaan in volwassen markten, is het van belang dat wij een kritische omvang bereiken”, zegt Dieter Wemmer, in het Allianz-bestuur verantwoordelijk voor de Benelux-activiteiten.
Franssen noemt gezamenlijk investeren in ICT, processen en technische expertise als belangrijkste winstpunt. “Het delen van onze lokale ‘best practices’ zal ervoor zorgen dat we de service aan onze klanten, intermediairs en distributiepartners naar een hoger niveau kunnen tillen. Hierdoor zullen we voorop lopen in de markt en groei kunnen realiseren.” De integratie van beide bedrijven zal geleidelijk plaatsvinden om de continuïteit van de dienstverlening te garanderen, aldus Franssen, die zowel het Belgische bedrijf (dat ook de Luxemburgse activiteiten omvat) als het Nederlandse bedrijf gaat leiden. De directie van Allianz Nederland zal verder bestaan uit Sjoerd Laarberg (general manager), Eric Schneijdenberg (operationeel directeur) en Jean-Pascal Vialaron (financieel directeur).
Wat de nieuwe functie wordt van Ron van het Hof is nog onduidelijk. Hij “zal een nieuwe verantwoordelijkheid op zich nemen”. “Ik voel mij verbonden met Allianz Nederland, maar ik vind tegelijkertijd dat de integratie een noodzakelijke stap in de richting van een succesvolle toekomst is”, aldus Van het Hof. Huidig operationeel directeur Paul Grimberg gaat het Nederlandse Allianz-bedrijf verlaten.

Reageer op dit artikel