nieuws

AFM alert op constructies die provisieverbod ondermijnen

Branche

De AFM zal in 2013 actief letten op constructies die afbreuk doen aan het zuivere marktmodel. Dat schrijft de toezichthouder in een brief aan het Verbond van Verzekeraars

AFM alert op constructies die provisieverbod ondermijnen

In de brief deelt de AFM haar belangrijkste standpunten over het provisieverbod. Verzekeraars kunnen zo nagaan of zij zaken voldoende hebben geïmplementeerd vóór het provisieverbod op 1 januari 2013 ingaat.
De AFM verwacht van aanbieders dat zij hun rol nemen in de veranderende markt “om daarmee de cultuuromslag te creëren van productgedreven verkoop naar klantgerichte advisering”. De AFM geeft verder aan dat ze in het toezicht actief zal letten op constructies die afbreuk doen aan het zuivere marktmodel, het gelijke speelveld tussen aanbieders en adviseurs en zorgvuldige dienstverlening aan klanten.  

Reageer op dit artikel