nieuws

Hudig-Langeveldt Prijs voor Van Tiggele

Branche

Professor mr. Mop van Tiggele-Van der Velde heeft de Hudig-Langeveldtprijs gewonnen. Van Tiggele, hoogleraar Verzekeringsrecht aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, krijgt de prijs voor haar bijdrage aan de verzekeringswetenschap. Kelly Maynard, student Verzekeringskunde en Enterprise Risk Management, ontving gelijktijdig de Aon Studieprijs.

Hudig-Langeveldt Prijs voor Van Tiggele

Van Tiggele heeft volgens de jury een eigen, steeds vernieuwende benadering van het verzekeringsrecht. “Als wetenschapper heeft Van Tiggele-Van der Velde bestaande (privaatrechtelijke) regelingen en gebruiken meer inzichtelijk gemaakt voor de praktijk. Dit doet zij met inachtneming van het eigen karakter van de verzekeringsovereenkomst.” Kelly Maynard ontving de Aon Studieprijs voor haar masterscriptie over de doelmatigheid van niet-financiële risico’s in jaarverslagen van AEX-beursfondsen. De Hudig-Langeveldt Prijs wordt uitgereikt door de gelijknamige stichting die zich richt op het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van verzekeringen en financiele dienstverlening. Naamgever Hudig-Langeveldt Groep gaat inmiddels al weer geruime tijd door het leven als Aon Groep Nederland.

Reageer op dit artikel