nieuws

‘Draagvlak andere beloningsvormen is te beperkt’

Branche

Zo’n 70% van het intermediair is nog onvoldoende bezig met een alternatief beloningsmodel zoals een serviceabonnement. Dit stelt Udo Koerselman van facturatiebedrijf Factua in een reactie op de stap van concurrent Fa-med om te stoppen met die dienstverlening aan het intermediair. Koerselman gelooft echter niets van de bewering van Fa-med dat de consument niet bereid zou zijn om voor advies te betalen.

‘Draagvlak andere beloningsvormen is te beperkt’

Fa-med maakte vorige week bekend te stoppen met de facturatiedienstverlening aan het intermediair. Volgens directeur Henk de Jong kampte  het bedrijf, vooral bekend van de nota’s van medisch specialisten, al vanaf het begin -najaar 2011- met te veel consumenten die de nota van de adviseur niet wilden betalen. Hij denkt dat het debiteurenrisico mede als gevolg van de slechte economie en de sterk verhoogde assurantiebelasting volgend alleen maar groter wordt en haakt daarom af.
Grote concurrent Factua herkent zich bij monde van Udo Koerselman totaal niet in het verhaal van Henk de Jong. Koerselman stelt dat het aantal wanbetalers bij zijn bedrijf zeer beperkt is en vermoedt dat de bedrijfsvoering debet is aan de stap die Fa-med heeft gezet. Wel vindt hij het draagvlak onder het intermediair zelf voor andere beloningsvormen nog te beperkt, hoewel Factua elke  week vijf tot tien nieuwe kantoren ‘aansluit’ op een serviceabonnement. “Op de roadshows die we met een aantal grote aanbieders hebben georganiseerd, kwam steeds een vaste groep van zo’n vijf- tot zevenhonderd  man af. Het overgrote deel zie je niet.”
Meer over het afscheid van het intermediar door Fa-med morgen in AM18
 
 

Reageer op dit artikel