nieuws

CFO-wissel bij Aegon

Branche

CFO-wissel bij Aegon

Jan Nooitgedagt (59) treedt “in lijn met de pensioenafspraken binnen de raad van bestuur” terug als chief financial officer van Aegon. Per 15 mei 2013 wordt de Canandees Darryl Button (43) voorgedragen als zijn opvolger. De benoeming van Button is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.

Darryl Button maakt snel carrière binnen Aegon. Tweeënhalve maand geleden werd hij nog benoemd tot executive vice president en hoofd van het Corporate Financial Center. Daarvoor was Darryl Button acht jaar CFO van Aegon Amerika. In deze functie was Button eindverantwoordelijk voor het managen van de balans voor de Amerikaanse activiteiten. Tussen 2008 en 2011 gaf hij bovendien leiding aan de Canadese activiteiten. Voordat Button bij Aegon aantrad, werkte hij bij Mutual Life Insurance Co. of Canada.
Vanaf 1 januari treedt ook ook de Canadees Tom Grondin (43) toe tot de raad van bestuur van Aegon. Grondin is sinds 2003 chief risk officer bij de verzekeraar. Zijn benoeming onderstreept volgens Aegon het belang van risicomanagement voor het bedrijf. “Met de benoeming zullen wij ons risicobeheer verder versterken op een manier die ondersteunend is aan onze langetermijnambities”, aldus de verzekeraar. De raad van bestuur zal vanaf januari bestaan uit de CEO, CFO en CRO van Aegon N.V. en de CEO’s van Aegon Amerika, Aegon Nederland, Aegon UK en Aegon Centraal & Oost Europa.

Reageer op dit artikel