nieuws

‘Bankierseed zorgt voor beroepsverbod’

Branche

De per 1 januari verplichte ‘bankierseed’ binnen de gehele financiële dienstverlening brengt ook een beroepsverbod met zich mee. Dit stelt Jurjen Oosterbaan Martinius (D&O) in de Masterclasses Beloning waarmee Nationale-Nederlanden de afgelopen maand door Nederland toerde.

‘Bankierseed zorgt voor beroepsverbod’

Per 1 januari 2013 moeten ca. 150.000 medewerkers van banken, verzekeraars en tussenpersonen een eed afleggen. De beleidsbepalers beloven schriftelijk aan de toezichthouder dat ze hun werk naar eer en geweten doen. De medewerkers moeten de eed op hun beurt weer aan de beleidsbepaler afleggen. Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur van bureau D&O, benadrukte tijdens de masterclass in het Amsterdamse Rosarium de plicht om een en ander ook vast te leggen in het personeelsdossier. “De invoering van de bankierseed betekent eigenlijk dat we een beroepsverbod gaan introduceren”, aldus Oosterbaan. “Je kunt blijven discussiëren over het nut ervan,  maar niet voldoen betekent dat je je vergunning kwijt bent. Dan ben je als advieskantoor wel heel principieel bezig.”
 

Reageer op dit artikel