nieuws

“Verhoging assurantiebelasting later ingevoerd”

Branche

Het ministerie van Financiën is bereid om de verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 naar 21% later in te voeren dan 1 januari 2013. Dat bericht de Telegraaf op basis van “bronnen uit de verzekeringsbranche”. Onduidelijk is nog tot wanneer de invoering wordt uitgesteld.

“Verhoging assurantiebelasting later ingevoerd”

Het ministerie van Financiën wilde niet inhoudelijk reageren op de berichten. Direct na de lancering van het voorstel voor de verhoging van de assurantiebelasting door de beoogde coalitiepartijen VVD en PvdA opperden diverse partijen al de mogelijkheid voor consumenten om de verhoging te ontwijken door nu over te stappen op een verzekering op basis van jaarpremie. Staatssecretaris Weekers kondigde toen al aan dergelijke constructies tegen te zullen werken.

Reageer op dit artikel